sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Kansainväliset lörpöt

Opetusministeri Henna Virkkunen on julkisuudessa luvannut parantaa sosiaalisia taitojaan, koska on helposti vetäytyvä. Mitä pahaa siinä on?

Kuvitelkaapa elävänne maailmassa, jossa kaikki muut miespuoliset näyttävät ja kuulostavat Cai-Göran Alexander Stubbilta tai Jari Sarasvuolta. Naiset ovat Lenita Airistoja tai Kirsti Paakkasia. Ei perkele hetken rauhaa. Aina kun tapaat kavereita oluella, yksi pitää tiedotustilaisuutta kolmella kielellä ja toinen saarnaa koko kapakalle sisäisestä linnakkeesta. Naapuripöydän ämmät vatvovat suomalaisten miesten itsetuntoa.

Minun puolestani monet muutkin voisivat olla helposti vetäytyviä. Kun istun metrossa tai junassa lukemassa kirjaa tai nukkumassa, en halua hölöttää ventovieraiden kanssa heidän ongelmistaan ja vielä vähemmän omistani. Tätä pidetään suomalaisena kummallisuutena, mutta ei se sitä ole. Yrittäkää mennä New Yorkissa, Lontoossa, Barcelonassa tai muualla sössöttämään metrossa vieraille ihmisille. Huomaatte pian että hekin arvostavat enemmän vetäytymistä.

Ei kommentteja: