keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Mitä kuuluu tavoitteille?

Nyt kun yhdet vaalit on taas takana ja vasemmisto saanut selkäänsä, niin olisin kiinnostunut tietämään missä kohtaa esimerkiksi SDP on omien puolueohjelmiensa toteuttamisessa. Sieltähän löytyy toista sataa tunnistettavaa poliittista tavoitetta, joista osa on ihan järkeenkäypiä.

Olisin kysynyt mitkä näistä tavoitteista puoluehallitus on asettanut juuri nyt etusijalle, eli minkälaisen strategisen valinnan se on tehnyt?

Missä vaiheessa on esimerkiksi työajan uudelleen määrittely paremmin nykyisiin työsuhteisiin sopivaksi?

Kuinka pitkällä ollaan uuden aikuiskoulutusjärjestelmän ideoinnissa?

Entä minkälaisia uusia käytäntöjä yksityisen ja julkisen palveluntuotannon yhdistämiseksi SDP:n valtuutetut ovat kunnissa esittäneet?

Ovatko sosialidemokraattiset virkamiehet jo pitkällä laskelmissaan koskien verovapaata työsuhdematkalippua?

Kuinka monessa kunnassa sosialidemokraatit ovat toteuttaneet alle 16-vuotiaille maksuttoman paikallisen joukkoliikenteen?

Onko hiljaisten kuntalaisten ääni saatu kuulumaan ja sosialidemokraattiset kuntapäättäjät tulleet ulos kabineteista? Monessako kunnassa on toriparlamentti?

Entä millaisia yhteyksiä sosialidemokraattiset kunnallisjärjestöt ovat saaneet aikaiseksi paikallisiin kansalaisjärjestöihin, joita piti kuulla paikallisessa päätöksenteossa koska ”kansalaisyhteiskunta tuo lisäarvoa päätöksentekoon”.

Aloittakaa nyt vaikka näistä, jos ette muuta keksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Lue koko blogi, melko hyva