sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Melkein toimii

Joskus sitä tulee kiinnittäneeksi huomiota aika pieniin asioihin. Kuten esimerkiksi siihen miten jotkut asiat lähes toimivat.

Muutamiin sellaisiin törmäsin alkuvuodesta vuokrahuoneistossa Barcelonassa.

Kylpyhuone oli remontoitu, mutta käsisuihku ja sitä ylhäällä pitävä teline olivat eri paria. Suihkussa voi siis lähes peseytyä. Etuovessa oli kuusi lukkoa, ja takaovessa yksi, mutta sen vastakappale karmissa oli kymmenen senttiä ylempänä kuin lukko. Takaoven sai siis lähes lukkoon. Keittiön ikkuna oli eri paria kuin karmi, sen sai siis lähes kiinni.

Myös töissä sattuu melkein toimii -tilanteita. Esimies kysyy sinulta mitä mieltä olet jostain asiasta ja vastaa itse kysymykseen. Keskustelu on puoliksi onnistunut. Mikä on tietysti parempi kuin se, että esimies ei edes tunne sinua. Eduskunnan virkamiehillähän on tällainen ongelma.

Melkein onnistuneita ilmaisuja sen sijaan löytyy eri asiakirjoista. Jos esimerkiksi jossain ohjelmassa sanotaan, että ”Puolueen uudistuminen on nähtävä jatkuvana prosessina, jonka pohja rakentuu olemassa olevalle ottaen huomioon niin historian kuin tulevaisuudenkin uudistumiselle asettamat haasteet”, niin silloin on melkein tavoitettu joku ajatus.

No. Lyhytkin piipahdus vaikkapa Manilan slummeissa laittaa nopeasti nämä murheet oikeisiin mittasuhteisiin. Ei sillä suihkun kahvalla oikeastaan niin väliä olekaan.

Ei kommentteja: