lauantai 1. maaliskuuta 2008

Korhonen vedättää

Poliittinen elämä saa vihdoin pirteitä piirteitä, kun demareiden sirkus starttaa maakuntiin ja Keskustan puoluesihteeri on hajottavinaan hallitusta.

Eihän tässä oikeasti ole kysymys mistään Keskustan ja Kokoomuksen välirikosta tai Keskustan sisäisestä hajaannuksesta. Korhonen hoitaa vain omaa hommaansa puoluekoneiston rasvaajana. Se ottaa Kokoomusta päähän, joka ei kuitenkaan ole Korhosen ongelma.

Puoluesihteereiden seuraava suuri koitos ovat kunnallisvaalit. Hallitus ei nyt ole parhaassa huudossa Keskustan vahvoilla kannatusalueilla pohjoisessa, eikä ehkä muuallakaan samaistuttuaan Kokoomuksen ministereiden puheisiin ja tekoihin. Puolueella on vaikeuksia saada edes ehdokaslistoja täyteen ja se on Korhosen ongelma.

Jotta vaaleista ei tulisi Kepun näkökulmasta puhdasta katastrofia ja samalla perussuomalaisten ja Soinin voittokulkua, on puolueen ryhdistäydyttävä jollakin tavalla edes julkisuudessa. No, tähän tarjoaa media auttavan kätensä. Tietenkin on uutinen, jos hallituspuolueen puoluesihteeri alkaa kaatamaan hallitusta ihan omin päin. Sori vaan. Veikkaisin kyllä, että nyt vedätetään. Korhonen on saanut juuri sellaisen julkisuuden ja maineen kuin on halunnutkin. Vanhanen on samaan aikaan pysynyt valtiomiessarjassa provosoitumalla vain sopivasti.

Kun Korhonen nyt marssii Kemijärven ja muiden pohjoisen kylien pirtteihin, hän voi uskottavasti uhota ja lyödä nyrkkiä pöytään. Keskusta on tavallaan samaan aikaan hallituksessa ja sen ulkopuolella. Jokainen ymmärtää, että se on vaalien kannalta paras tilanne.

Sekin muuten on hyvä, jos joku vähän vahtii puolueen tekemisiä ja omien kannattajien etuja, ettei hallitusryhmä hyppää jokaisen kulkukauppiaan rekeen. Sellainen kriittinen ääni tekisi hyvää muillekin puolueille ja parhaiten rooli sopisi puolueen omalle lehdelle, jos sellainen sattuu olemaan.

Ei kommentteja: