perjantai 15. helmikuuta 2008

Selitys

Aikaisempiin töihini toimittajana kuului kummallinen etuoikeus kirjoittaa omia mielipiteitä muiden ihmeteltäväksi. Tätä kesti noin vuodesta 1980 viime vuoteen, jolloin vaihdoin kolumnit ja pääkirjoitukset muistioihin ja esityslistoihin. Voi tietenkin olla niin, että esityslistoilla on enemmän ja huolellisempia lukijoita, mutta ei se silti ihan samaa asiaa aja.

Nyt kun kolumnien kirjoittaminen ei ole enää toimittajien ja poliitikkojen yksinoikeus, ajattelin työntää lusikkani samaan blogisoppaan.

Olen töissä Toimihenkilöunionissa, mutta vältän käsittelemästä työasioita tai ainakin työpaikan asioita. Uskoisin, että muissakin asioissa riittää kommentoitavaa. Onhan tulossa esimerkiksi SDP:n puoluekokous, pörssissä ollaan karhumarkkinassa ja muutenkin taloudessa odotellaan murheellisia aikoja. Lisäksi tietysti arkielämä itsessään antaa paljon kummasteltavaa.

Pörssin ja talouden syklit näyttävät muuten kulkevan samassa tahdissa poliittisen ilmaston kanssa. Ahon hallitushan nimitettiin huhtikuussa 1991, syyskuussa tuli syliin SKOP ja saman vuoden marraskuussa markka devalvoitiin. Vuoden viimeisenä päivänä 1991 Helsingin pörssin indeksin pisteluku oli enää puolet vuoden 1989 viimeisen päivän pisteluvusta.

Tällä kerralla me kaikki palkansaajat ja osakesäästäjät toivomme porvarihallitukselle parempaa tuuria ihan itsemme takia.

1 kommentti:

Tilda kirjoitti...

Kyllä tämä maailmanmeno totta tosiaan ajaa pohtimaan, että mitähän tässä vielä on edessä.