tiistai 7. heinäkuuta 2009

Kokoomus Kepun saranan vartijana

Keskusta elää nyt Seppo Kääriäisen sanoin "sarana-aikaa". Niin tosiaan elääkin ja kysymys kuuluu, koska Kokoomus laittaa oven kiinni ja säppiin sisäpuolelta.

Kaksi aiemmin merkittävää puoluetta, Sdp ja Keskusta kamppailevat uskottavuusongelmien kanssa. Merkittävä ero tietysti on se, että toinen on hallituksessa ja toinen haluaisi olla siellä.

Kokoomuksella on kourassa täyskäsi. Pääministeri pysyy virassaan vain Kokoomuksen armosta. Kataisen on vaikea pitää pokeriaan asiasta lausuntoja antaessaan. Mieshän ei meinaa pysyä todellisuudessa muutenkaan.

Koska Kokoomus pitää Keskustan elämän valttikortteja kädessään, homma menee maksuun jossain vaiheessa tai sitten ovi pannaan kiinni ja Keskusta lähetetään ulkoradalle setvimään omia asioitaan. Mutta miksi Kokoomus sen tekisi? Nythän Keskusta kävelee suoraan omaan tuhoonsa ja on samalla sopivan mittaisessa liekanarussa.

Tästä on jostain syystä kova huoli keskustan sisällä, josta kertoo Kääriäisen itsekin kolumnissaan: "Kokoomus näyttää spekuloivan vuoden 2011 vaalien jälkeisestä hallituksesta ja jopa ministereistä."

Eduskuntavaalit pidetään siis maaliskuussa 2011, mutta presidentinvaali jo seuraavana vuonna. Kukahan on käynyt kauppareissulla oikomassa Niinistön punaista mattoa? Hallituksessa säälistä pidettävä Keskusta, vai sinne (säälistäkö?) pyrkivä Sdp?

Ei kommentteja: