tiistai 11. maaliskuuta 2008

Juu vai ei?

Kaikilla poliittisilla puolueella olisi hyvä olla sellaisia poliittisia tavoitteita, jotka se aikoo toteuttaa. Vielä parempi on, jos muutkin kuin oma suunnitteluosasto ymmärtävät mitä on tarkoitettu.

Mieleeni onkin juolahtanut muutamia väittämiä, jotka on helppo ymmärtää ja joihin voi vastata juu tai ei. Olisi mukava tietää mitä vaikkapa SDP:n puheenjohtajaehdokkaat vastaisivat.

Väite 1: Osa tuottavuuden kasvusta pitäisi jakaa lisääntyvänä vapaa-aikana, koska sen arvo säilyy.

Väite 2: Kannattavien yritysten pitää osallistua irtisanomiensa ihmisten uudelleenkoulutukseen taloudellisesti, koska niillä on siihen varaa ja se on oikein.

Väite 3: Jos tuotantolaitos lopettaa toimintansa, sen kuuluu siivota jälkensä, sillä kuka muukaan ne siivoaisi.

Väite 4: Työsuhdeautoilun tukeminen kannattaa lopettaa ja ohjata sekin tuki julkiselle työpaikkaliikenteelle, koska autoista ei maailmassa tule olemaan pulaa. Pulaa tulee olemaan puhtaasta ilmasta.

Väite 5: Natoon ei kannata liittyä koska enemmistö suomalaisista ei pidä sitä järkevänä, vaan suorastaan tyhmänä.

Väite 6: Kaikkia säästämisen muotoja pitää kohdella verotuksellisesti samalla tavalla ja huojentaa tuoton verotusta sapattivapaan, työttömyyden ja uudelleenkoulutuksen ajalta.

Väite 7: Yli viisikymppisten (tai kuusikymppisten) ei tarvitse enää tehdä 8 -tunnin työpäiviä, koska he ovat urakkansa hoitaneet. Koko työajan käsite pitää muutenkin määritellä uudelleen, koska sitä on viimeksi mietitty silloin, kun lauantaista tuli vapaapäivä.


Näin aluksi.

1 kommentti:

Tapsa kirjoitti...

Veli Pekka puhuu nyt täyttä asiaa. On sitkeähenkinen väärinkäsitys, että kaikki poliittisen kysymykset olisivat automaattisesti kimurantteja ja tavallisille ihmisille hankalia ymmärtää. Pelkistettyjen tavoitteiden esittäminen toisi politiikan tekoon tavallista kaupunkilaisjärkeä ja lisäisi sen suosiota.
Tapsa