keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Murheita Bangkokissa

Ostin keskiviikkona töistä tullessa matkalukemisiksi pitkästä aikaa pornolehden. Tällä kertaa Ilta-Sanomat.

Lehdessä kerrottiin vuolaasti tilanteesta Thaimaassa, jossa jopa suomalaisturistit ovat joutuneet odottamaan lentokentällä, koska paikalliset ovat käyttäytyneet huonosti.

Lehden pääaukeama huusi turistien tuskaa, koska "lähes 400 Finnairin matkustajaa odottaa kotiinpääsyä mielenosoitusten takia". Kaikkien katastrofien suurin murhe oli kaivettu esiin myös tällä kertaa : "Mitään ei tiedotettu", valittaa matkustaja itse asiasta kuultuna.

Ovatko normaalisti niin ystävälliset thaimaalaiset alkaneet ilkeiksi länsimaalaisia turisteja kohtaan ihan huvikseen. En tiedä. Mutta sen tiedän, että nyt oli taas jonkun pohjalaisen unelmaloma pilalla.

Ehkä aamulla lukematta jäänyt Helsingin Sanomat valaisee tilannetta. No ei paljon valaise. Pääotsikon mukaan "mielenosoittajat sekoittivat liikenteen." Entä seitsemän uutiset? "Poliittinen jännitys kiristyy".

CNN osaa kertoa, että mielenosoittajia ottaa päähän, kun edellisen vallankumouksen jälkeen vaaleilla valittu pääministeri olikin samaa sakkia kuin aikaisempi, korruptiosta syytetty Thaksin Shinawatra. Hänen toteutumattomiin vaalilupauksiinsa vuonna 2001 kuului yleinen terveydenhuolto ja rahan jakaminen köyhille.

Oppositioliikkeen perustaja oli Thaksinin vastustaja ja kilpailija mediabisneksessä. Ydinryhmästä löytyy bisnesmiehiä, yläluokan akateemisia ja muuten vaan aktivisteja. He ovat CNN:n mukaan sitä mieltä, että lainsäätäjät pitäisi mieluummin nimittää kuin valita vaaleilla. Ryhmän nimi muuten on People's Alliance for Democracy (PAD)

Mistä tässä riidellään?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Thaimaan tilanteesta selkeästi Turun sanomissa 5.12. aliokirjoitus Marja-Leena Heikkilä-Horn:Thaimaassa meneillään perustuslaillinen vallankumous